Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Igla i konac" by Ljubomir Simović # Book PDF Kindle ePub Free

Igla i konac

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Igla i konac
  • Author : Ljubomir Simović
  • Release Date : January 06, 2013
  • Genre: Poetry,Books,Fiction & Literature,
  • Pages : * pages
  • Size : 68461 KB

Description

Zvučno i pisano izdanje iBiblioteke. Zbirka "Igla i konac" sadrži zvučne zapise svih pesama, koje je pročitao sam Ljubomir Simović.


Zbirka pesama "Igla i konac" je deo pesničke trilogije posvećene gradu Užicu, zajedno sa zbirkama "Istočnice" i "Vidik na dve vode". Krugovi pesama ove zbirke su Donji grad, Nejasne vesti, Čuda u zimi, Ženske pesme, Konder, Tri pesme o šporetu i Poslednji list. 


Simović govori o slikama iz rata i okupacije, uz redovne snažne zemljane ukuse, mirise, slike i osećaje bliske Simoviću: od boja, bilja, vremena, glasova i zvukova prirode, gde je čovek, bez obzira na nasilje kojim se okružuje, neprimetno njen sastavni deo, od prirode neodvojiv. Poput tri planine koje su "tri stoga sena, kao tri šubare, nakrivljene na tri glave, na tri glave tri putnika". Kao i uvek, Simovićevo čitanje je posebna poslastica, i ono čini ove pesme izuzetnim iskustvom u uživanju u lepoti jezika i znazi pesništva.


Igla i konac, Ljubomir Simović, 88 strana, sa 53 zvučna zapisa (ukupno trajanje 55 minuta). Pismo latinica. Izdanje iBiblioteke, www.ibiblioteka.net.


Ebook Download "Igla i konac" PDF ePub Kindle


Post a Comment for "(Download) "Igla i konac" by Ljubomir Simović # Book PDF Kindle ePub Free"